Ett dygn på Yasuragi Spa

Yasuragi spa 6

Slappna av är inget för mig. Det är något för min man som är yogi/massör/seg i starten, men jag gillar att vara i farten och göra saker hela tiden. Hemma finns det ju alltid prylar att göra och saker som ska fixas, så för att slappna av och bara vara behöver jag åka iväg. Min väninna fyllde 30 för någon helg sedan, och hon önskade sig att vara en natt på Yasuragi spa i Stockholm.

Yasuragi spa 4

Vi har varit på Yasuragi förut, vid två tillfällen. Båda gångerna har vi stannat en hel helg och bara varit. Tydligen ska det vara nyttigt att göra ibland, och jag erkänner att jag njuter av lyxen att bara få slappa, bada, läsa och äta.

Yasuragi spa 5

De andra gångerna har vi alltid haft några behandlingar bokade. Massage och ansiktsbehandlingar. Men den här gången var vi bara där ett dygn, och då kändes det som att vi skulle ta vara på tiden och vara tillsammans. Min karl är utbildad massör,  så att gå till någon annan (som troligen är mycket sämre) känns inte så lockande ändå.

Yasuragi spa 1

Visst, det är fasiken inte billigt att åka på spa, vi betalade 2000 kr var för en natt. Men då ingår ju allt när det gäller mat och bad. Maten är god som tusan. Den passar mig perfekt i smaken och känns vällagad och i bra portionsstorlekar. På kvällen åt vi tre rätters på restaurangen Tokyo, drack bubbel och fyllde upp oss med vin.

Yasuragi spa 2

Efter middagen blev det lite häng i baren. En bar som saknade personal och vi var tvungna att vänta på service, i vad som kändes som, en evighet. Väldigt märkligt och lite irriterande. Lika så lunchen dagen efter kändes det som att det var för lite personal på plats, och kön till att få sitt bord var sex sällskap lång. Man kanske inte ska vara stressad på ett spa, men ingen gillar väl att stå i kö? Det om något är ju stressande.

Yasuragi spa 7

Jag och Daniel vaknade tidigt dagen efter. Mer än en timme tidigare än vad vi hade bestämt. Vi var hungriga orkade inte vänta på de andra paren vi var där, med utan smög iväg till frukosten. Vädret var vårfint utanför, men blåsigt. Vi fick ljuset och vårhumöret tillsammans med frukosten. Bättre start är svårt att få.

Yasuragi spa 8

Två timmar frukost blev det för mig, men vi var ju på spa. Då ska man väl ta tid på sig? Först åt jag frukt och grönt med min karl och sen smörgås med de andra. Det är ju härligt med frukostbuffé, men det blir tröttsamt efter ett tag. Speciellt när man (jag) jobbat på en hotellfrukost och bott på en hel del hotell. Helst vill jag ju ha “min” frukost på morgonen. Jag brukar köra samma i en månad ungefär och sedan byta. Just nu består den i bananpannkakor och jordnötssmör, varje morgon. Innan dess körde jag fibergröt och lingonsylt. Det känns bra att veta vad jag ska äta varje morgon. Som en trygghet.

Nu kom vi ifrån ämnet. Yasuragi. Back on track.

Yasuragi spa 3

Vi avslutade vistelsen med att killarna badade i de varma och kalla baden, medan vi tjejer skulle ligga och läsa lite. Hmmm… jag läste, de andra sov. Tydligen är det så att man är trött som läkare och affärskvinna. Jag som egen företagare ville dock inte sova bort tiden. Avslappnande och fin vistelse. Ett perfekt firande av en 30-årsdag.

Bäst: Maten är verkligen bra, ljusinsläppet med alla stora fönster och den avslappnade stämningen. Åhhh! Jag glömde nästan, jag älskar att alla går runt i morgonrock!

Sämst: Dåliga servicen vid baren på fredagskvällen och väntetiden till lördagslunchen.

Viktigast: Se till att bada i de varma källorna, men också utmana er i att kallbada. Om det är kallt ute, blöt inte håret innan ni går ut i varma baden.

Strunta i: Fiskspa. Det är roligt i kanske 5 minuter och det är ingen skillnad på fötterna efteråt. Jag får mer effekt av att fila fötterna i 1 minut hemma.

Tips: Vill ni som tjejer känna er lite snygga i badavdelningarna rekommenderar jag att ta med egna badkläder. Baddräkterna man får är varken bekväma eller smickrande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *