Hur man inte vattnar en kaktus

iosDSC06149

Jag gillar kaktusar och har fem stycken i min lägenhet. För en vecka sedan var det sex…

En levande och en död ser ni här ovan och jag kommer ihåg hur glad jag var över att ta in och placera dem i lägenheten. Att jag tyckte de var så stora och fina. (Det där med att de var stora var innan jag inskaffade min kaktus som är 130 cm hög. Den är vacker, stor och magnifik mina damer och herrar.)

Lara på Blooming design (min vän och florist) sa att jag skulle vattna sällan, bara lite en gång i månaden eller kanske bara lite varannan månad. Visst tänkte jag, hur svårt kan det vara? Vem fasiken har ihjäl en kaktus? Så när jag skulle vattna tänkte jag att det borde vara bäst att vattna nära kaktusen så att den får allt vatten till sig? Nej. Error. Fail. Min ena kaktus ruttnade av vattnet och föll ihop. Så här kommer empiriska kaktusvattningstips:

  • Vattna sällan. En gång i månaden eller varannan månad räcker gott.
  • Vattna lite varje gång den får vatten.
  • Vattna långt ifrån kaktusen i krukan, så att vattnet inte nuddar vid kaktusen.

Läxa lärd, bara bita i det sura äpplet och införskaffa en ny kaktus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *