Julrosen Angel Glow

Helleborum Julros

Med det här fina vårvädret spritter det i min kropp av produktivitet. Efter att jag hämtat min dotter på dagis, tagit henne till pianolektionen, och ätit mellis så planerade jag att putsa husets alla fönster.

Jag var peppad, jag var förberedd, jag var redo att få händerna smutsiga.

Slänger ihop mammas magiska fönsterblandning av vatten, Yes och T-röd. Börjar skrubba ena köksfönstret och det känns bra, blir rent, jag är initialt nöjd. Så till sist skrapandet, och där dog min entusiasm. Skrapan hade torkat i sitt gummi, så det blev inte rent alls. Frustrerat skickar jag ett sms till den städtjänst som vi använder och frågar om de kan komma och putsa våra fönster imorgon. Jo men visst vettni. Så slank jag den. Då passar jag på att tvätta gardinerna istället.

Helleborum Julros

Imorgon när jag kommer hem från jobbet kommer mina fönster blänka och släppa in ljus som aldrig förr. På skänken i vardagsrummet kommer ljuset falla på den här pärlan. En Helleborus, också känd som Julros, av typen Angel Glow.

Helleborum Julros

Vanligen är ju Helleborus vit, men sorten Angel Glow är lite rosaskiftande färgen. Julrosen är en perenn som blommar vintertid och som funkar fint i kruka inomhus, men också utomhus. Har du en julros som blivit över efter jul? Och den lever fortfarande ( grattis!)? Spar den tills att det blir frostfritt ute och plantera i trädgården, och gärna i ett läge som är i lätt skugga. Den tycker inte om att torka ut, men man ska också vara försiktig med att inte övervattnas. Lite och ofta är bäst.

Helleborum Julros

Min Helleborus står i sin plastkruka men den krukan är täckt av ett vaxpapper, som det bara är lite snöre runt. Lätt som en jäkla plätt. Bra tips när man går bort och har med sig en krukväxt.

Helleborum Julros

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *