Min morsdag – helt underbar!

Trollegate 1

Senaste veckan har jag varit nyfiken på Trollegate. Trollegate är grottor som ligger strax utanför Rimforsa, och alltså bara 40 min i bil från oss. En perfekt dagsutflykt och vi planerade in det till den heliga dagen “Morsdag”. Den dagen då jag får bestämma allt. Nästan.

Trollegate 2 Trollegate 3Vi började trippen med en lunch som vi hade tagit med oss. Vädret var verkligen kanon, och vi hade mysigt i skogen bland fågelkvitter. Medan vi åt lunchen anslöt min svärmor med sina två tonårssöner och vi började gå mot grottorna.

Trollegate 4 Trollegate 5trollegate trollegateVäldigt kul och spännande. Vi gick i små grottor och i den stora trollgrottan. I den stora grottan är det en lite smalare passage som man kan klämma sig igenom för att gå runt i gångar. Gångarna är 110 m. Med ledning av Adrina så tog vi oss alla igenom, efter att ha våndats lite för att fastna.

Trollegate 6 Trollegate 7 Trollegate 8I en annan del av naturreservatet fanns en vattenkälla. Vi smakade det kalla, klara och friska vattnet. Jag kan återkomma imorgon om jag mår dåligt, men än så länge är det bra. Haha. Vilken miss om vi skulle ligga sjuka alla imorgon, men nej, det ska inte hända.

Trollegate 9Efter fyra timmar lämnade vi Trollegate och naturhttps://www.youtube.com/watch?v=8OJfKFinIEI&feature=youtu.bereservatet för att hitta någonstans att äta i Rimforsa.

Rimforsa strand 1 Rimforsa strand 2Middagen blev på Rimforsa Strand, där jag aldrig varit men min svärmor har haft föreläsningar här. Min svärmor är lite av en expert när det gäller Mindfullness, och har både föreläsningar och skrivit bok om ämnet.

Adrina 1 Rimforsa strand 3Underbara ungen njöt hela dagen och alla gillade utflykten. Vi måste tillbaka och grilla lite lunch och utforska fler grottor.

Perfekt utflykt för alla, förutom småbarn. Meditativt att åka dit ensam, romantiskt som par, och en härligt aktivitet som familj.

Rimforsa strand 4

Jag har faktiskt gjort en liten video från dagen också. Kan det vara ett kul inslag här? Jag tycker ju det, men jag är ju också subjektiv. Det blev min Morsdagspresent, att jag fick fota och filma hur mycket jag ville. Fin present och väldigt personlig.

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *