Mitt kära bohemiska par

bohemian couple 1

Kanske det mest kärleksfulla paret jag träffat. Det är som att de inte kan få nog av varandra och fortfarande är nykära efter 1 ½ år. Pussar, kramar, fina ord och så glittret i Josefines ögon när hon tittar på Andreas. Eller FinFrans som hon kallar honom, och Gullan som han kallar henne.

bohemian couple 2

De bor i etta liten lägenhet vid Fridhemsplan i Stockholm. Från början var det Andreas…förlåt mig, FinFrans lägenhet men det dröjde inte länge innan Gullan flyttade in.

I måndags åkte jag till dem efter att ha sprungit på möten i huvudstaden. Gullan är min mans kusin, och när vi träffades för någon helg sedan påtalade jag att jag gärna skulle vilja fotografera dem. Tillsammans. I deras lägenhet. De är vad jag kallar “äkta” bohemer. Jag har alltid varit lite förälskad i den livsstilen, men insett att jag mer skulle vara någon typ av hipster om jag försökte mig på en sådan roll. För mig skulle det vara en roll, för FinFrans och Gullan är det naturligt och självklart. Det var också livsstilen som gjorde att de träffades, via en dejtingsajt på internet. De var en “perfect match” för varandra. När man träffar dem blir det väldigt tydligt att verkligheten är sann teorin.

bohemian couple 3

Nåväl, jag åkte alltså dit när de slutat jobba. Jag ville fotografera dem till “min” bildbyrå, och de var inte sena på att tacka ja. Efter en lång diskussion vid garderoberna där meningar som “Åh, FinFrans kan du inte ha min rosa tunika? Du är så fin i rosa.” och “Ska du inte ta en av mina långklänningar, jag älskar män i klänningar” slutade i kläderna ni ser på bilderna. Men vi valde också ut två andra outfits som vi skulle fotografera dem i.

bohemian couple 4

Okej, här måste vi stanna upp lite. Hur jäkla vacker och fin är inte Gullan? Hon är också den mest peppade person jag träffat. Det spelar ingen roll vad det är, hon går upp i 120 och blir superpeppad direkt. Hon ger entusiasm ett ansikte.

“There is nothing wrong with loving the crap out of everything. (…) So never apologize for your enthusiasm. Never. Ever. Never.”

Ryan Adams

bohemian couple 5

Jag började plåta när de lagade middagen.  Middagen var en vegetarisk sådan som var grymt god! De har en ekologisk och vegetarisk matlåda från “Årstiderna” som kommer till lägenheten en gång i veckan med mat och enkla recept. Den här kvällen blev det bland annat kikärtspannkakor som var fyllda med spenat och getost. Till detta en tomatsalsa. Jag hade aldrig ens hört talas om kikärtspannkakor, men blev såld på idéen och smaken direkt.

bohemian couple 6

En middag som vi skulle äta snabbt för att sedan fortsätta fotografera, blev en middag som varade i fem timmar. Halva vägen in konstaterade vi att middagen var för trevlig för att avbryta och solen hade nästan gått ner, så nästa gång jag åker till Stockholm är det dags för det andra delen av fotograferingen. Jag älskar sådana här kvällarna. När man bara pratar, tiden flyger iväg och man inte vill att det ska ta slut. Men det måste ta slut. Speciellt om man ska upp klockan sex dagen efter. Vid elva fick jag rumpan från stolen och begav mig ut i natten för att köra hem till Östergötland. Jag kände mig rik och upprymd efter en så fin dag i Stockholm.

Blir ni sugna på kikärtspannkakorna så finns recept på smeten här nedan.

bohemian couple 7

 

Kikärtspannkakor
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Goda och förvånandsvärt lätta pannkakor att göra. Om det inte finns kikärtsmjöl i affären går det att göra eget. Googla på kikärtsmjöl, det brukar innebära sköljning, torkning, rostning och malning. Receptet räcker till ca 6 pannkakor
Författare:
Serverar: 3
Detta behöver du
 • 125 g kikärtsmjöl
 • 3 dl vatten
 • lite salt
 • kokosolja till stekning
Så här gör du
 1. Häll kikärtsmjölet i en bunke, tillsätt vatten och vispa till en tjock, slät smet.
 2. Salta lite.
 3. Låt smeten vila i minst 15 minuter och tillsätt eventuellt mer vatten om smeten blivit för tjock.
 4. Hetta upp lite kokosolja i en panna och häll i knappt 1 dl smet.
 5. Grädda som pannkakor tills de är gyllenbruna på båda sidor.

 

Comments

  • Cici Moller says

   Tack! Jag gillar den här stilen av bilder, när det gäller porträtt på kärlekspar. Ska försöka göra mer av det.

   Hoppas du får en fin dag och helg också!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *